به گزارش تحریریه، ظهور چین به عنوان قدرت اقتصادی نوین جهانی نوید روز های بهتری برای آفریقا را به همراه داشته و در سه دهه اخیر چین به عنوان شریک تجاری و راهبردی آفریقا روابط خود را در همه زمینه ها با کشور های آفریقایی توسعه داده و علاوه بر توسعه زیرساخت ها و اهدا وام های سخاوتمندانه فعالیت های خیرخواهانه و بشر دوستانه خود را نیز افزایش داده است.
مردم آفریقا دهه هاست از استعمار، استثمار و تبعیض و سودجویی غربی ها رنج می برند و سال ها هاست که ملت های آفریقا برای حفظ استقلال خود و مقابله با منافع یکسویه غرب در این قاره سرشار از منابع و معادن مبارزه می کنند. . نسل جدید ساکنین آفریقا با آگاهی از تجربه تلخ ولی ارزشمند پدران خود و بیداری بیشتر نسبت به تاریخ پر از استعمار و استثمار غرب اینک گزینه های بیشتر و بهتری برای حفظ استقلال و در عین حال توسعه کشور های خود دارند و به دنبال گسترش روابط با سایر قطب های اقتصادی بر اساس منافع مشترک، احترام متقابل و حفظ استقلال هستند.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین اهمیت زیادی برای توسعه روابط چین و آفریقا قائل است و مفاهیمی مانند «صداقت، نتایج واقعی، قرابت و حسن نیت» را برای تقویت دوستی میان چین و آفریقا مطرح کرده که این مساله به نقشه راه دو طرف و همکاری دوجانبه در زمینه صلح و امنیت منجر شده است. چین همچنین در مسیر توسعه ابتکار یک پهنه- یک راه و به عنوان قدرتی که هیچ سابقه استعماری و استثماری ندارد می تواند بسیاری از کشور های آفریقا را در مسیر توسعه قرار دهد و کشورهای آفریقایی با نگاهی به آینده، با هدایت ابتکار امنیت جهانی و توسعه چند جانبه گرایی پیشنهادی رئیس جمهور چین ، همکاری خود را تعمیق خواهند داد و با عزم راسخ برای دستیابی به اهداف خود برای ارتقای همکاری مشترک، حفاظت از امنیت ملی خود، و حفظ صلح و ثبات منطقه ای و جهانی رو به جلو گام خواهند برداشت.
چین بر اساس روابط برد-برد بدون نگاه استعماری و تبعیض آمیز خدمات متنوعی در حوزه مسیر ریلی، جاده، سد ها، بنادر، بهداشت و درمان، صنعت بانکی و دادن وام های بدون بهره برای توسعه زیربنایی، فن آوری، علمی، کشاورزی به کشور های آفریقایی اعطا کرده و موجب ایجاد توسعه نسبی در این کشور ها شده. گرچه کشور های غربی با سابقه استعماری میدان در آفریقا را از دست رفته می بینند تلاش می کنند تا با جنجال های رسانه ایی و اتهام زنی مانند تله بدهی اعتبار از دست رفته خود را احیا نمایند اما ملت های آفریقایی که طعم همکاری برد-برد با چین را در زندگی خود احساس می کنند به این جنجال ها توجهی نمی کنند.
رییس جمهوری چین شی جین پینگ، در دیدار یکی از سران آفریقایی روابط با آفریقا را اولویت اصلی دیپلماسی چین خواند. رهبر چین در پیام خود به اتحادیه آفریقا تاکید می کند که که پکن آماده همکاری با کشورهای آفریقایی در جهت منافع مردم است تا طرح جدیدی برای همکاریهای دو طرف ایجاد و یک جامعه «چین-آفریقا» در سطح بالا با آینده مشترک ترویج شود.
به زودی کنفرانس بزرگ مشترک سران چین و آفریقا با شعار "دست به دست هم برای پیشبرد مدرنیزاسیون و ساختن همکاری سطح بالای چین و آفریقا با سرنوشتی مشترک" در روزهای ۴ تا ۶ سپتامبر در پکن برگزار می شود. رهبران چین و کشورهای آفریقایی پیرامون موضوع "دست به دست هم دادن برای پیشبرد مدرنیزاسیون و ایجاد یک جامعه با سرنوشت مشترک سطح بالا برای چین و آفریقا" با یکدیگر به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت و روابط دوستی متقابل را همراه با ترسیم مسیر رو به جلو برای همکاری دو طرف را جشن خواهند گرفت. این بزرگترین رویداد دیپلماتیک سال های اخیر است که با حضور بیشترین تعداد رهبران کشورهای خارجی در چین برگزار میشود. علاوه بر حضور بسیاری از رهبران کشورهای آفریقایی و رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا که در رأس هیئتی در این نشست شرکت خواهد کرد، دبیر کل سازمان ملل متحد به عنوان مهمان ویژه و نمایندگان سازمان های بین المللی و منطقه ای نیز به عنوان ناظران در این اجلاس شرکت خواهند کرد که انتظار می رود صفحه ایی جدید در روابط رو به افزایش چین و آفریقا ایجاد کند و زمینه ای مهم برای پیشرفت های بزرگتر در روابط آنها باشد.
منبع: دیپلماسی ایرانی
پایان/
نظر شما